Lovsang

lovsang1Sang og musik har en central plads i bibelen. Bibelen taler ofte om lovsang og musik som en af de måder, hvorved vi kan kommunikere med Gud. Den kalder sang og musik rettet mod Gud for lovsang, fordi den er en lovprisning af Gud. Ved at starte gudstjenester og møder med lovsang – og/eller bøn - henvendt til Gud, kan vi udtrykke vores følelser til ham. Samtidig indstiller vi os mentalt og bliver lydhøre overfor den kommunikation, som vi gennem lovsangen kan have med Gud.

I Jacobskirken har lovsangen oftest form af fællessang ledt af et lovsangsband, og andre gange bliver lovsangene fremført af en solist. Fælles for lovsangen er, at den engagerer hele mennesket – både sjæl og legeme. Derfor finder nogle det naturligt også at engagere kroppen i lovsangen. Nogle løfter hænderne i hengivelse til Gud eller for at række ud efter Gud, mens andre holder hænderne i ro. Nogle lukker øjnene for at tilbede, hvor andre har åbne øjne.

Der er intet rigtigt eller forkert, når det kommer til lovsang – den enkelte finder sin egen udtryksform i mødet med Gud under lovsangen. Oftest står vi op, når vi synger lovsang, fordi det er lettere at engagere sig i sangen på den måde. Men der er selvfølgelig frihed til at sidde ned, hvis man finder den udtryksform mest naturlig.

Hvis du er musiker eller sanger og har lyst til at tjene Gud igennem lovsang i Jacobskirken. så kontakt lovsangstjenesten: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..