Hvem er velkommen?PICT0101b

Alle er velkomne! I Jacobskirken gør vi ikke forskel på folk. Alle er velkomne uanset politisk observans, hudfarve, alder eller fortid.

Hvad gør jeg?

Det kan godt være lidt skræmmende at skulle træde indenfor et nyt sted, men vi vil gerne prøve at gøre din entré så behagelig som mulig. Når du træder indenfor i Jacobskirken, vil du blive venligt modtaget. Du vil straks opdage, at sæderne er polstrede, og stilen i det hele taget er lidt mere afslappet, end du måske kender det fra Folkekirken. Inden Gudstjenesten starter kan du gå lidt rundt og kigge og gøre dig bekendt med faciliteterne. Der er ingen faste pladser, og du kan sikkert nemt finde nogen alderssvarende mennesker at sidde ved siden af. Gudstjenester i Jacobskirken starter hver søndag kl. 10:30 og varer ca. 1½ time.

Hvad tager jeg på?

Der er mange, som bekymrer sig alt for meget over, hvad de skal tage på, når de skal i kirke. Må man have lårkort nederdel, eller hvad med nissehue? Jacobskirken er ikke så formel, og Jesus har heller aldrig forbudt bestemt tøjsmag, så det er helt op til den enkelte, hvordan han eller hun ønsker at klæde sig. Hvis du har det bedst i hængerøvsbukser og kasket, så er det de.t du skal tage på. Har du det bedst i jakkesæt, så tag det på. Bare kom som du er!

Hvordan foregår en Gudstjeneste?

En Gudstjeneste i Jacobskirken er ikke så stringent. Vi har, foruden præsten, en såkaldt mødeleder, som styrer den enkelte Gudstjenestes forløb. Alligevel er der som regel en rød tråd. Vi plejer at starte med en sang, måske endda flere sange. Nogle gange trækker vi det helt store orkester frem med trommer, el-spade og mundharpe, andre gange er det måske blot en salme med klaver. På et eller andet tidspunkt i løbet af Gudstjenesten vil der være en prædiken. Det er kirkens medlemmer, der prædiker, og hvad der bliver talt om, afhænger derfor af den enkelte prædikants inspiration. Men en prædiken kan f.eks. omhandle, hvordan Jesus gøres konkret i en dagligdagssituation. Det kan være en opfordring til at gøre godt mod andre mennesker, eller det kan være en udlægning af de tungeste og sværeste passager i Bibelen. Vi har nogle rigtig dygtige og inspirerende prædikanter i kirken, så du kan forvente det bedste. Det er også muligt selv at komme med forslag til emner til prædikener, hvis der er noget, man har svært ved at forstå. En Gudstjeneste kan fortsætte med mere musik, nadver eller fortællinger fra medlemmernes liv. Nogle gange vælger vi at spise sammen, fordi fællesskabet er vigtigt og godt.

Skal børnene tie stille i kirken?

Vi mener ikke, at børn er i stand til at sidde og være stille under en hel Gudstjeneste. Derfor har vi en afdeling af Gudstjenesten, som vi kalder Børnekirke. Medarbejdere i kirken vil prøve at identificere alle børn under Gudstjenesten og tilbyde dem at komme med over i et andet lokale, hvor undervisningen foregår på børnenes præmisser, og hvor der også vil være lidt at spise. Forældre er selvfølgelig velkommen til at tage med i Børnekirken, men tanken er, at børnene skal have det sjovt, mens de er i kirke, og at de voksne dermed bedre kan slappe af under Gudstjenesten. Børnekirken er dog ikke en pasningsinstitution, så hvis dit barn ikke trives i Børnekirken, vil en af medarbejderne straks rette henvendelse til dig.

Søndag passer mig ikke så godt – og i øvrigt er jeg lidt genert.

Kirke foregår ikke kun om søndagen. Der er masser af arrangementer i løbet af ugen, som er tilpasset aldersgrupper eller interesser. Du er mere end velkommen til at dukke op til disse arrangementer også. Hvis du er bange for at skille dig ud, kan vi anbefale arrangementer som julefesten, Kristi Himmelfarts Rally, Messy Church o.l. hvor der ofte kommer mange nye ansigter. Se kalenderen for tidspunkter og omtale af kommende arrangementer. Hvis du ønsker, at mødes helt uformelt så fang præsten på kontaktinformationen nederst på siden.

Det virker ikke som om, I har så mange regler!

Kristendom handler ikke om regler. Det er der mange, der tror, men det er faktisk helt forkert. Kristendom handler om frihed, glæde og tilgivelse. Kristendommen er den eneste religion, hvor du ikke kan gøre dig fortjent til noget som helst – men så har du heller ikke noget at prale af. Ingen gode gerninger vil nogensinde få dig i himmelen, for det er udelukkende Guds nåde og tilgivelse, som giver adgang. Der er kun ét bud i kristendommen, det såkaldte ”dobbelte kærlighedsbud”

”Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind [… og] Du skal elske din næste som dig selv

Hvis du gør dette, så er alle andre lovkrav opfyldt heri. Det interessante er, at dette ofte fører til et ønske om at gøre gode gerninger, redde liv etc. Men Gud har aldrig bedt os om andet end dette enkelte bud.

Læs endelig videre på hjemmesiden, og hvis du har spørgsmål så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..