af Stephan Petersen

Som en lille status, kan jeg fortælles, at det går godt i Moldova. 

Landet lider økonomisk som konsekvens af en dårlig høst, corona-restriktioner mod erhvervslivet og at mange moldavere som normalt arbejder i udlandet, for at sende penge hjem, er rejst hjem og får derfor ikke den indkomst de plejer. Coronasituationen i landet er meget uklar. Ingen bliver testet og meget få søger behandling. Mine forældre beretter jævnligt om, at de møder folk som ikke har kunne smage noget i en uges tid, men lader som ingenting – the show must go on. Der er simpelthen ikke råd til selvisolering eller på anden vis at tage hensyn.

Men hvorfor skriver jeg, at det går godt? De oplever vækkelse og nye døre åbnes flere steder i landet! Særligt i de lidt større byer oplever de mirakler og flere unge menneske overgive deres liv til Jesus. Også kirkerne online/streaming tilstedeværelse har virket som et værktøj til nå ud her. Derfor er medarbejder i missionen jævnligt ude “i missionsmarken” med lidt nødhjælp, men primært evangeliet i disse dage. 

Desuden har den lokale kirke i Riscani gennemført store dele af renoveringen i kirkebygning bl.a. med en ny indgang fra hovedgaden. Mine forældre regner med at holde jul i dk, men skal hurtigt retur til Moldova for at gennemføre projekt Sult & Kulde, hvor der deles mad og kuld ud til særligt udsatte – i år deles der pakker ud svarene til en måneds forbrug. Et projekt som virkelig kan gøre en forskel i disse tider.

Del artikel:
fb-share-icon

Views: 25

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *