”Glæden er jordens gæst i dag, med Himmel-kongen den lille.”

 B.S. Ingemann, 1839

Julen er en glædens tid. Jeg glæder mig over de mange lys i den mørke tid, over fællessang og forventningsglæde. Jeg bliver glad, når jeg får en gave, der er givet med omtanke – fx en lækker uldsweater, men især glæder jeg mig over samværet med familien her i juletiden. Hvad gør dig glad?

Alt dette som vi kan glæde os over, minder os om det allervigtigste ved jul: Nemlig glæden over Jesus, der blev født og senere døde for min skyld. Englen sagde julenat til hyrderne:

”Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der født jer en frelser.”

Lukas evangeliet 2, 10

Det er en glæde, der sætter julens andre glæder i kontrast…  det er en glæde der ikke skyldes noget i mig selv. Det betyder mindre, hvilken julegave, jeg får, og om jeg lykkes med mine juleforberedelser eller får gjort det hele så godt, som jeg gerne vil gøre det.

Jeg kan fejre jul med min familie på tværs af tro og tvivl og synge julesalmer med denne store juleglæde i hjertet. Guds overvældende kærlighed og rige nåde, hans godhed og trofasthed mod mig, er som ingen anden gave, jeg nogensinde har fået!

Glædelig jul!

Kærlig hilsen fra alle os i Jacobskirken

Del artikel:
fb-share-icon

Visits: 24

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *